elina.kykyri@oivapuheterapia.fi / 040 154 4648

Elina Kykyri

Olen Kokkolan seudulla työskentelevä puheterapeutti.

Valmistuin vuonna 1999 filosofian maisteriksi Oulun yliopiston logopedian koulutusohjelmasta ja sain samana vuonna laillistetun puheterapeutin pätevyyden.

Olen kouluttautunut työn vaatimusten ja oman kiinnostukseni pohjalta ja erikoistunut NDT/Bobath-terapeutiksi sekä kouluttautunut ammatilliseksi opettajaksi.
Olen perehtynyt opinnoissani ja työtehtävissäni mm. syömisvaikeuksiin, luki-vaikeuksiin, kehitysvammaisten ja autisminkirjon henkilöiden kuntoukseen, kognitiiviseen käyttäytymisanalyysiin sekä puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikointikeinoihin.
Olen myös pätevöitynyt neuvoloissa käytettävän lasten kehityksen kehitetyn LENE-menetelmän kouluttajaksi.
Tällä hetkellä opiskelen koira-avusteisen kasvatuksen ja kuntoutuksen täydennyskoulutusta.

Olen työskennellyt pääasiassa kehitysvammapuolella moniammatillisessa työryhmässä.
Lisäksi minulla on puheterapeutin työkokemusta terveyskeskuksesta, sopeutumisvalmennuskursseista, erikoissairaanhoidon apuvälineyksiköstä sekä kommunikoinnin apuvälineiden muokkaamisesta ja niiden käytön ohjauksesta. Olen toiminut myös tuntiopettajana toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa.

Päätyöni ohella teen yksityistä puheterapiaa Kelan maksusitoumuksella muutamille vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille heidän omassa toimintaympäristössään.

Koulutus

Puheterapeutin työn lisäksi käyn mielelläni kouluttamassa niin kielen kehityksestä ja vuorovaikutuksesta, kielellisistä vaikeuksista, lasten syömis- ja nielemisvaikeuksista sekä kommunikoinnista. Erityisesti puhetta tukevat ja korvaavat kommunikointikeinot ovat lähellä sydäntäni.

Oiva Puheterapia

Oiva -puheterapia- ja koulutuspalvelu Elina Kykyri, y-tunnus: 648655-5

Ota yhteyttä

Elina Kykyri
elina.kykyri@oivapuheterapia.fi
040 154 4648

© Oiva Puheterapia

© Niku Creative